Amsterdam,
30
maart
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Elektrische auto’s delen aan de Amsterdamse Zuidas

Woensdag 30 maart – Drie bedrijven gevestigd aan de Amsterdamse Zuidas hebben vandaag het startsein gegeven voor een uniek project met elektrische auto’s. Vanaf medio mei kunnen medewerkers van ABN AMRO, Accenture en Vesteda gebruik maken van vier elektrische auto’s zij met elkaar delen. Vertegenwoordigers van alle partijen tekenden hiertoe vandaag een overeenkomst tijdens het evenement "Elektrische Mobiliteit" georganiseerd door de WTC Amsterdam Business Club.

 Alle drie de bedrijven hebben recent één of meerdere LEAFs aangeschaft; de elektrische auto van Nissan die is verkozen tot auto van het jaar. Vier van deze Nissan LEAFs zijn ondergebracht in een pool van elektrische auto’s die door medewerkers van ABN AMRO, Accenture en Vesteda onderling kunnen worden gedeeld. De auto’s staan geparkeerd op een parkeerplaats voorzien van een oplaadpunt in de directe omgeving van het Gustav Mahlerplein waaraan de bedrijven zijn gevestigd. Via een online reserveringssysteem kunnen de auto’s worden gereserveerd voor bijvoorbeeld een lunchafspraak in de stad of een meeting bij een klant.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door The New Motion, een bedrijf gespecialiseerd in elektrisch mobiliteit. "Car sharing met elektrische auto’s is op deze manier nog niet eerder vertoond" zegt Ritsaart van Montfrans, CEO van The New Motion. "Het unieke zit hem vooral daarin dat de elektrische auto’s realtime met ons reserveringssysteem communiceren zodat de gebruiker precies weet wat de resterende batterij capaciteit van de auto’s is. Op die manier kom je niet voor verassingen te staan en weet je altijd of de auto voldoende bereik heeft".

In de pilot fase kunnen in totaal 100 medewerkers van de drie bedrijven gebruikmaken van de elektrische auto’s. Indien succesvol kunnen daarna meer bedrijven aan de Zuidas aansluiten bij dit initiatief.