Amsterdam,
18
juni
2016
|
12:00
Europe/Amsterdam

De Boel eerste Polderdak op Zuidas

Hans van Heeswijk architecten werkt in opdracht van Vesteda aan de transformatie van een appartementencomplex aan De Boelelaan op de Zuidas in Amsterdam. Het gebouw heeft een nieuwe naam gekregen: ‘De Boel’ en biedt 154 huurappartementen voor de doelgroep young professionals (leeftijd 25-35). Op het middelste deel van het dak is een gemeenschappelijke daktuin aangelegd met panoramisch uitzicht. De daktuin is uitgevoerd als polderdak, waardoor het water wordt gebufferd en de druk op de riolering wordt ontlast. De daktuin is nu geopend.

Vesteda kocht in 2015 een bestaand gebouw aan de De Boelelaan in Amsterdam Buitenveldert en besloot het complex te transformeren tot een aantrekkelijk modern woon- en werkgebouw. Hans van Heeswijk architecten maakte het hoofdontwerp, droeg zorg voor de bouwkundige detaillering en ontwierp het meubilair Het beplantingsontwerp is van karres+brands en Van der Leij heeft als hoofdaannemer van de bouwkundige werkzaamheden in samenwerking met De Dakdokters de uitvoering succesvol gerealiseerd.

Polderdak de Boel

Op het middendeel van het dak van ‘De Boel’ is een gemeenschappelijke daktuin aangelegd met panoramisch uitzicht. De realisatie van de daktuin met grote terrassen biedt de bewoners extra ruimte voor recreatie en ontmoeten. Het ontwerp van buitentafels, banken en ligbanken is ook van Hans van Heeswijk architecten. De daktuin is uitgevoerd als ‘polderdak’, waardoor het water wordt gebufferd.

Beplanting bewaterd

Doordat het regenwater op het dak wordt opgevangen en vastgehouden, wordt de beplanting bewaterd, ontlast dit als bijkomend voordeel de druk op de riolering en compenseert zo mooi ook het tekort aan oppervlaktewater in het omliggend gebied. Hierdoor wordt de beplanting bewaterd en als bijkomend voordeel wordt de druk op de riolering ontlast. ‘De Boel’ is hiermee het eerste gerealiseerde project op de Zuidas dat vorm geeft aan de ambitie van de Gemeente Amsterdam om de komende drie jaar 25.000 m² polderdak te realiseren aan de Zuidas.

Kijk hier voor een 3D tour van het volledige project

Over Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.