Amsterdam,
17
december
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

Blauwhoed en AM tekenen overeenkomst voor Singelblok met 185 appartementen voor Vesteda

De bouw van het Singelblok in Amsterdam-Noord gaat binnenkort van start. CZAN, een ontwikkelcombinatie van projectontwikkelaar Blauwhoed en gebiedsontwikkelaar AM, ondertekende gisteren een overeenkomst met de gemeente Amsterdam, Eigen Haard en Vesteda om dit mogelijk te maken. Aan de Singelstrook verrijst straks een groot appartementencomplex met twee hoge torens. In het Singelblok worden 335 huurwoningen voor Eigen Haard en Vesteda gerealiseerd, en 66 zorgwoningen voor PerMens.

Het Singelblok is onderdeel van de nieuwe stedelijke woonbuurt Elzenhagen Zuid, een vervolg op het door CZAN reeds gerealiseerde Elzenhagen Noord. Beide buurten vormen samen de wijk Elzenhagen, onderdeel van gebiedsontwikkeling Centrumgebied Amsterdam-Noord. Met een mix aan appartementen en grondgebonden woningen, in sociale huur, vrije sector huur en koop, wordt in Elzenhagen Zuid de komende jaren invulling gegeven aan een gemengde en inclusieve stad.

Co Stor, directeur gebiedsontwikkeling Amsterdam-Noord van de gemeente Amsterdam, is trots op dit project: “Het Singelblok ligt op een prachtige plek met een fantastisch uitzicht over een deel van Amsterdam-Noord. Ik hoop dat de toekomstige huurders zich snel verbonden voelen met hun buurt en zich samen willen inzetten voor het creëren van een aangename leefomgeving.”

Hoogwaardige huurwoningen

Van de 335 huurwoningen verhuurt woningbelegger Vesteda 171 vrije sector- en 14 middenhuurwoningen met 84 parkeerplaatsen. Woningstichting Eigen Haard neemt 75 sociale huur- en 75 middenhuur-, 66 zorgwoningen, 3 bedrijfsruimtes en 17 parkeerplaatsen in haar woningportefeuille. Pieter Knauff, chief investment officer bij Vesteda: “Het Singelblok kent een hoogwaardige architectuur en bestaat uit ruime huurwoningen voor het sociale en middensegment. Je woont straks betaalbaar, vlakbij alle voorzieningen en de natuur van landelijk Noord. Met de Noord-Zuidlijn om de hoek, ben je binnen 10 minuten in de Amsterdamse binnenstad.”

Bedrijven, buurtkamer en gemeenschappelijke binnentuin

Op de begane grond van het Singelblok is ruimte voor bedrijven, horeca en maatschappelijke voorzieningen: er komt een buurtkamer waar bewoners van Elzenhagen Zuid en omliggende buurten elkaar kunnen ontmoeten. Ook worden er 66 zorgwoningen gerealiseerd voor PerMens, een organisatie die werkt voor de meest kwetsbare mensen in de samenleving. De parkeerplaatsen liggen verscholen tegen de helling van de Nieuwe Leeuwarderweg. Op het dak van de parkeergarage komt een binnentuin voor de bewoners van het Singelblok. De bewoners van PerMens krijgen toegang tot een eigen tuin. Danny Wijnbelt, directeur Ontwikkeling en Zakelijk beheer bij Eigen Haard is trots: “Fantastisch dat Eigen Haard hier ruim 200 huurwoningen toevoegt aan het sociale en middensegment. Dit betekent ruimte om te wonen voor meer dan 200 huishoudens die wij tot onze doelgroep rekenen: van de kwetsbaren in de samenleving tot de mensen met een middeninkomen. Het project ken een hoogwaardige architectuur, en is dus zeer toekomstbestendig.”

Ontwikkeling Singelblok

Het Singelblok is door CZAN Blauw C.V. ontwikkeld, samen met adviseurs INBO Architecten, BureauVanEig, Pieters Bouwtechniek, IBL en Buro Bouwfysica. Het wordt gerealiseerd door Heddes Bouw & Ontwikkeling. Capital Value begeleidde CZAN Blauw C.V. bij de verkoop van de 185 appartementen aan Vesteda.