Amsterdam,
28
juni
2018
|
10:06
Europe/Amsterdam

Vesteda en Fijn Wonen maken betaalbaar én duurzaam wonen middeninkomens mogelijk in Assen

Op 7 mei jl. ontvingen de eerste huurders uit handen van Vesteda de sleutels van hun nieuwe, uiterst energiezuinige woning. De woningen liggen in de nieuwbouwwijk Diepstroeten in Assen. Fijn Wonen, het geïndustrialiseerde woonconcept van Van Wijnen, heeft in opdracht van Vesteda 45 duurzame en uiterst energiezuinige woningen gerealiseerd. Ook na oplevering zal Fijn Wonen betrokken blijven bij de woningen middels monitoring van het energieverbruik en installaties. Dit leidt tot een optimaal wooncomfort en lage energielasten voor huurders.

Toekomstproof
Door de toevoeging van deze eengezinswoningen aan de portefeuille creëert Vesteda voor een brede doelgroep de mogelijkheid om toekomstproof en betaalbaar in het middensegment te huren. De woningen zijn bij regulier verbruik energieneutraal door toepassing van duurzame voorzieningen als zonnepanelen, een warmtepomp, een warmte-terug-win-installatie en vloerverwarming. Daarnaast zijn de woningen zeer goed geïsoleerd, wat leidt tot een prettig, comfortabel binnenklimaat. Fijn Wonen heeft meetapparatuur aangebracht in de woning, waarmee zowel het energiegebruik als het functioneren van de energie-installaties gemeten kunnen worden. Op die manier blijven de installaties optimaal functioneren, krijgen de bewoners inzicht in hun verbruik en worden ze waar nodig voorzien van tips om de energielasten zo laag mogelijk te houden.

De woningen zijn gebouwd in een ruime setting en de architectuur is fraai en stijlvol te noemen. De woningen beschikken over royale tuinen die zijn aangelegd met een grasmat, betegeld terras, houten berging en schuttingen. De woningen zijn direct te betrekken, al dan niet met een door huurder uitgekozen vloer, voor een maximaal woongenot. De woningen zijn inmiddels allemaal verhuurd of onder optie.

De omgeving
Diepstroeten vormt de overgang tussen het levendige Assen en het Esdorpenlandschap de Drentse Aa. In de loop der jaren groeide het gebied uit tot een buurtschap met vele boerderijen. Nu is het een prachtig woonpark in wording, waar het oude groen, de bestaande vijvers en de idyllische sfeer bewaard zijn gebleven. Op 10 minuten fietsafstand van de binnenstad Assen is hier een unieke, groene woonomgeving ontstaan.