Amsterdam,
04
augustus
2020
|
10:12
Europe/Amsterdam

BAM en Vesteda verduurzamen Klaverhof in Alphen aan den Rijn

In het wooncomplex Klaverhof in Alphen aan den Rijn sloten BAM Wonen en Vesteda een overeenkomst voor het verduurzamen van 85 woningen. Momenteel hebben deze woningen energielabel D; na de verduurzaming zal dit minimaal een B-label worden. Dit project draagt bij aan de verdere verduurzaming van ons woningbestand. Vesteda heeft als duurzaamheidsambitie dat in 2024 99% van de huurwoningen een groen energielabel (A, B of C) heeft.

Over Klaverhof

Klaverhof werd in 1975 gebouwd. Het complex is ontworpen als een zogenaamde experimentele terrasflat en werd in opdracht van Delta Lloyd gebouwd. Klaverhof kwam op 1 april 2020 in beheer bij Vesteda. De bewoners waarderen de woningindeling zeer. Echter, naast een ongunstig energielabel komen er steeds meer klachten over vocht en tocht. Ook het aanzicht van de grindplaten aan de buitenzijde is minder geliefd. Met de verduurzaming wordt dit aanzicht veranderd en verdwijnen de grindplaten uit het zicht door het aanbrengen van extra buitenisolatie. Verder wordt de cv verduurzaamd en de entree vernieuwd.

Overleg met Bewonersvereniging

De werkzaamheden zijn voorbereid en besproken met Bewonersvereniging Klaverhof. De huurders zijn enthousiast en hebben met een overgrote meerderheid ingestemd met het plan dat in 2020 en 2021 wordt uitgevoerd.