Amsterdam,
01
februari
2021
|
14:48
Europe/Amsterdam

Baas van morgen maakt kennis met Vesteda

Vesteda's chief operations officer Astrid Schlüter maakte afgelopen week kennis met de 14-jarige Siham. Deze leerlinge neemt op 10 juni plaats op de stoel van Astrid en krijgt hiermee de touwtjes voor één dag in handen.

Kinderen inspireren om het beste uit zichzelf te halen, dat is in het kort de missie van JINC, organisator van de Baas van morgen. Ruim 450 leerlingen -die opgroeien in wijken met een sociaaleconomische achterstand- krijgen één dag de touwtjes in handen van een directeur. Door de maatregelen rondom het coronavirus is het programma dit jaar aangepast. Afgelopen week vond een eerste online kennismaking plaats tussen de nieuwe en huidige baas. Het event zelf werd verschoven naar 10 juni om een online variant te kunnen ontwikkelen, die even impactvol is als een fysiek bezoek bij een organisatie.

Vesteda laat leerlingen graag zien hoe een bedrijf in de dagelijkse praktijk werkt. Naast de Baas van morgen werkt Vesteda op meer vlakken samen met JINC. Zo maken Vesteda-medewerkers tijd vrij om leerlingen te coachen en te oefenen met solliciteren om ze een goede start op de arbeidsmarkt te geven.