Amsterdam,
17
februari
2021
|
15:56
Europe/Amsterdam

Ambitie Vesteda sluit naadloos aan bij Actieagenda Wonen

Een brede wooncoalitie van 34 partijen, met onder meer onze brancheorganisatie IVBN, lanceerde vandaag een aantal ambitieuze voorstellen en afspraken om 1 miljoen woningen te bouwen in de komende tien jaar. De partijen willen deze plannen zo snel mogelijk uitvoeren, samen met het nieuwe kabinet. Vesteda steunt dit initiatief van harte.

Actieagenda Wonen

Nederland komt nu al woningen tekort en wonen dreigt voor veel mensen te duur te worden. Het is tijd om te bouwen, te innoveren en te investeren, meldt de wooncoalitie. De partners vragen verbetering van investeringscondities, beleidsmaatregelen en een actievere rol van het Rijk. Gertjan van der Baan, ceo Vesteda: "Onze ambitie sluit naadloos aan bij de Actieagenda Wonen. De voorstellen van de wooncoalitie leiden tot heldere lange-termijnafspraken, meer overheidsstimulering, betere investeringscondities en passende grondprijzen. Hierdoor kunnen wij het pensioengeld van onze huurders, zoals leraren en verpleegkundigen, blijven investeren in betaalbare middenhuurwoningen voor starters en doorstromers."

Betaalbaarheid en duurzaamheid

In de gezamenlijke afspraken staat ook dat de huurontwikkeling wordt gematigd en dat er wordt geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen. "Ook in deze ambities op het gebied van betaalbaarheid en duurzaamheid herkent Vesteda zich volledig".

Meer informatie

Op de website van IVBN staat meer informatie over de Actieagenda Wonen.